Ingrediënten
  • 1 blikje mais (+/- 150g)
  • 70gr zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • 150gr ontbijtspek, in dunne plakken
  • olie om in te bakken
  • honing of maple syrup

Corn fritters (maiskoekjes) met spek en honing

30 minuten Bakken

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de bakplaat en de deksel op de COBB en laat deze 5 minuten op temperatuur komen.
  • Leg de plakken spek op de bakplaat en bak deze aan beide kanten krokant. Haal het spek van de bakplaat en leg het afgedekt weg.
  • Meng de mais met de bloem en breng het op smaak met zout. Gebruik het vet dat vrijgekomen is bij het bakken van het spek om de maiskoekjes in te bakken. Gebruik per koekje een volle eetlepel beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem van de bakplaat zodat de koekjes overal even dik zijn. Als de onderkant van het koekje bruin is en er luchtbelletjes ontstaan op het koekje, is het tijd om het koekje om te draaien. Druk het koekje, na het omdraaien even op de bakplaat. Laat het koekje ook aan de andere kant bruin worden.
  • Serveer de koekjes met het spek en schenk hier rijkelijk honing of maple syrup overheen.

Bekijk meer recepten.