Ingrediënten
- 1 rond Turks brood, afbak of vers
- 2 uien, in ringen gesneden
- 1 pakje cheddarkaas
- 800 g (runder)gehakt
- zakje gehaktkruiden of eigen kruidenmix
- topping naar keuze: tomaat, komkommer, augurk, rauwe ui, sla, ananas
Family Burger
Aantal personen: 8 50 minuten GrillenBenodigde accesoires
Bereiding
- Meng het gehakt met de gehaktkruiden en vorm een grote hamburger ter grootte van de basisplaat.
- Bak indien nodig het Turkse brood af op het rooster gedurende 10 minuten.
- Vet de basisplaat in en bak hierop de uien goudbruin. Haal de uien van de plaat en leg ze apart in een kom onder aluminiumfolie.
- Vet de basisplaat nogmaals in en bak hierop de hamburger aan beide zijden bruin en goed gaar (kerntemperatuur tenminste 70 graden).
- Leg enkele plakjes cheddarkaas op de hamburger en laat deze smelten.
- Snijd het Turkse brood horizontaal doormidden en beleg deze met de hamburger, de gebakken uien en topping en saus naar keuze.
Snijd de hamburger in 8 gelijke parten.
Bekijk meer recepten.