Ingrediënten
  • Koopmans schudfles pannenkoekenmix
  • 400 ml melk
  • boter
  • 1 bak vanille ijs
  • karamel- of aardbeiensaus
  • verse muntbladeren, voor de garnering
  • Optioneel: vers fruit zoals aardbeien of blauwe bessen

Flensjes met ijs

Aantal personen: 4-6 40 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • ijsschep

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone.
  • Leg, als de CobbleStone grijs is, de bakplaat op de COBB. Verwarm de bakplaat 10 minuten voor met de deksel erop.
  • Maak ondertussen het beslag klaar voor de pannenkoeken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wij gaan in dit recept voor het gemak van een kant en klaar beslag, maar je mag natuurlijk ook je eigen pannenkoekmix maken. Laat het beslag even rusten voordat je het gaat gebruiken.
  • Laat een klontje boter smelten op de bakplaat en giet daarna een dunne laag beslag op de bakplaat. Als het beslag aan de bovenkant droog is draai je de pannenkoek om. De pannenkoek is klaar als beide zijden mooi bruin van kleur zijn.
  • Haal de pannenkoek van de bakplaat en leg deze op een bord met een zilverfolie erop. Zo hou je de pannenkoeken warm terwijl je de overige pannenkoeken bakt.
  • Vouw, voor het serveren, de pannenkoek twee keer dubbel zodat er driehoek ontstaat. Leg naast de pannenkoek een bolletje ijs en garneer het geheel met de saus, verse munt en optioneel wat vers fruit.

Eet smakelijk!

 

Bekijk meer recepten.