Ingrediënten
  • 50 gr boter
  • 6 kippendijfilet
  • 200 gr spekblokjes
  • 1 rode ui
  • 2 prei
  • 400 ml witte wijn
  • 400 ml kippenbouillon
  • 250 gr champignons
  • 125 gr creme fraiche
  • 2 el maïzena
  • 2 el Dijon mosterd
  • 2 el verse dragonblaadjes
  • Peper en zout

Franse kip

Aantal personen: 6 1 uur 15 minuten Wokken
Extra benodigdheden
  • houten pollepel
  • klein schaaltje (voor het maïzena papje)
  • bord voor kip

Bereiding

  • Steek de Cobb aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de bakplaat en deksel op de Cobb en verwarm de Cobb 5 minuten voor.
  • Bak de spek knapperig op de bakplaat. Haal de bakplaat met het spek van de COBB en zet deze apart.
  • Plaats de wok en de deksel op de COBB en verwarm deze 10 minuten voor.
  • Snij de prei (alleen het witte gedeelte) in dunne reepjes en snij de ui fijn. Boen de champignons schoon en snij deze in dunne plakjes.
  • Voeg de boter aan de wok toe en laat deze bruin worden. Breng ondertussen de kip op smaak met peper en zout .
  • Bak de kip in de wok rondom bruin. Haal de kip uit de wok en leg deze apart op een bord.
  • Bak vervolgens de ui, champignons en prei aan in de wok. Voeg vervolgens de wijn en de bouillon toe en roer het geheel goed door.
  • Leg de kip terug in de wok en plaats de deksel op de COBB. Gaar de kip in ongeveer 40 minuten. Check af en toe of er nog voldoende vocht in de wok zit. Zo niet, voeg dan wat water toe.
  • Haal, als de kip gaar is, de kip uit de wok en leg deze op een schoon bord afgedekt met zilverfolie.
  • Meng in een kopje de maïzena met 2 eetlepels water. Voeg dit, samen met de mosterd, crème fraise en de spekjes toe aan het vocht in de wok. Roer het geheel goed door en laat het iets indikken tot een mooie saus. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Leg de kip terug in de wok en verwarm indien nodig nog even. Serveer de kip met de verse dragon.

Eet smakelijk!