Ingrediënten
- 600gr mager rundergehakt
- 1 kleine ui, gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 chilipeper, fijngesneden
- 1 ei
- 3 sneetjes vers brood, verkruimeld
- 80ml tomatensaus
- 15ml Worcestershire saus
- citroensap
- 10gr suiker
- zout
- peper
- olijfolie
- handjevol peterselie, gesneden
- guacamole
- 8 plakjes ontbijtspek
- 4 broodjes sla
Gegrilde burger van rundvlees
Aantal personen: 4 45 minuten GrillenBenodigde accesoires
Bereiding
- Steek de COBB aan met een CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de bakplaat op de COBB en verwarm deze met deksel erop 5 minuten voor. Bak het ontbijtspek op de bakplaat tot het knapperig is. Haal het spek van de plaat en giet indien nodig nog wat olie op de bakplaat. Bak hierop de ui, knoflook en chili. Haal de bakplaat van de COBB en vervang deze door de grillplaat. Verwarm de grillplaat met de deksel erop 10 minuten voor.
- Meng ondertussen het uimengsel met het gehakt, ei, brood, de sauzen, citroensap en suiker en breng het op smaak met zout en peper. Verdeel het gehaktmengsel in vier gelijke porties en maak van ieder portie een burger.
- Gril de hamburgers op de grillplaat. Serveer de hamburger op een broodje met sla, guacamole en knapperig spek.
Bekijk meer recepten.
Bijbehorende
Accessoires