Ingrediënten
  • 800gr gepelde tomaten, door de lengte in tweeën gesneden
  • 1 ui, in zes partjes gesneden
  • 1 grote teen knoflook, gehalveerd
  • 1 chilipeper, fijngesneden
  • 45ml extra vierge olijfolie
  • handjevol koriander, grof gesneden
  • 30ml rode wijn azijn
  • 12gr suiker
  • 15ml olijfolie
  • zout

Gegrilde tomatensalsa

60 minuten Grillen
Extra benodigdheden
  • 8 briketjes en 3 aanmaakblokjes

Bereiding

  • Steek de COBB aan met de briketjes en aanmaakblokjes. Plaats, als de briketjes driekwart grijs zijn, de bakplaat en de deksel op de COBB. Verwarm deze 5 minuten voor.
  • Meng voorzichtig de tomaten met de ui, knoflook, chilipeper, suiker en extra vierge olijfolie in een grote kom. Zorg dat de olie zich goed verdeelt over de tomaten. Verdeel de tomaten over de bakplaat en plaats de deksel op de COBB. Gril de tomaten totdat de tomaten uit elkaar vallen en de uien beginnen te karamelliseren. Dit duurt ongeveer een half uur.
  • Haal de bakplaat van de COBB. Pureer de chilipeper met de gegrilde knoflook en twee gegrilde tomaten helften. Snij de overgebleven tomaten in stukjes (als ze iets zijn afgekoeld). Voeg hier de tomatenpuree, gekarameliseerde uien, koriander, rode wijnazijn en olijfolie aan toe en breng de salsa op smaak met zout.

Bekijk meer recepten.