Ingrediënten
                            
                                                            - 4 Noorse zalmfilets van 180 gram
 - 1el suiker
 - 1el vijfkruiden poeder
 - 1el koriander, gemalen
 - 1el zwarte peper
 - 1/2el zout
 - 60ml verse sinaasappelsap
 - 120ml sojasaus
 - 30ml honing
 - 1 lenteui, fijngesneden
 - 1 stukje verse gember, geraspt
 - 1/2el sesamolie
 - 2 teentjes knoflook, gesneden
 - olijfolie
 
Gegrilde zalm met een sinaasappel soja glazuur
Aantal personen: 4 40 minuten GrillenBenodigde accesoires
                                                    
                                            Bereiding
- Maak een kruidenmix van de suiker, vijfkruiden poeder, koriander, zwarte peper en zout. Meng de sinaasappelsap, sojasaus, honing, lente-ui, gember, sesamolie en knoflook voor het glazuur.
 
- Steek de COBB aan met de briketjes. Plaats, als de briketjes driekwart grijs zijn, de wok en de deksel op de COBB en laat deze 5 minuten voorverwarmen.
 - Breng het glazuurmengsel in de wok aan de kook en laat het 6 minuten sudderen. Wrijf ondertussen de zalm in met de kruidenmix.
 - Haal de wok van de COBB en vervang deze door de grillplaat. Laat de grillplaat, met de deksel op de COBB 5 minuten op temperatuur komen.
 - Leg de zalm met de velkant naar beneden en besmeer de vleeszijde van de zalm met het glazuur. Gril de zalm 4 tot 6 minuten met het vel naar beneden. Draai de vis om en gril de vleeszijde nog eens 4 minuten.
 - Serveer met Salade van nieuwe aardappelen met citroen, peterselie en knoflook (nicoise)
 
Bekijk meer recepten.