Ingrediënten
- 4 Noorse zalmfilets van 180 gram
- 1el suiker
- 1el vijfkruiden poeder
- 1el koriander, gemalen
- 1el zwarte peper
- 1/2el zout
- 60ml verse sinaasappelsap
- 120ml sojasaus
- 30ml honing
- 1 lenteui, fijngesneden
- 1 stukje verse gember, geraspt
- 1/2el sesamolie
- 2 teentjes knoflook, gesneden
- olijfolie
Gegrilde zalm met een sinaasappel soja glazuur
Aantal personen: 4 40 minuten GrillenBenodigde accesoires
Bereiding
- Serveer met Salade van nieuwe aardappelen met citroen, peterselie en knoflook (nicoise)
- Maak een kruidenmix van de suiker, vijfkruiden poeder, koriander, zwarte peper en zout. Meng de sinaasappelsap, sojasaus, honing, lente-ui, gember, sesamolie en knoflook voor het glazuur.
- Steek de COBB aan met de briketjes. Plaats, als de briketjes driekwart grijs zijn, de wok en de deksel op de COBB en laat deze 5 minuten voorverwarmen.
- Breng het glazuurmengsel in de wok aan de kook en laat het 6 minuten sudderen. Wrijf ondertussen de zalm in met de kruidenmix.
- Haal de wok van de COBB en vervang deze door de grillplaat. Laat de grillplaat, met de deksel op de COBB 5 minuten op temperatuur komen.
- Leg de zalm met de velkant naar beneden en besmeer de vleeszijde van de zalm met het glazuur. Gril de zalm 4 tot 6 minuten met het vel naar beneden. Draai de vis om en gril de vleeszijde nog eens 4 minuten.
Bekijk meer recepten.