Ingrediënten
  • 800 gr ossenhaas
  • 2 tl zwarte peperkorrels
  • 2 takjes verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1 tl grof zeezout
  • Scheut olijfolie
  • 500 gr krieltjes
  • Voor de saus:
  • 300 gr verschillende soorten champignons
  • 30 gr roomboter
  • 5 ml sherry
  • 240 ml verse room
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Gepeperde ossenhaas met champignonsaus en krieltjes

Aantal personen: 6 1,5 uur Grillen Wokken
Extra benodigdheden
  • vijzel
  • maatbeker
  • aluminiumfolie

Bereiding

  • Haal de ossenhaas uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Is het erg warm buiten, wacht hier dan nog even mee.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone en laat deze grijs worden.
  • Plaats de wok op de COBB en vul de wok met 500 ml water. Gebruik, als dit voorhanden is, warm water. Is dit niet voorhanden, hou dan rekening met een langere garingstijd.
  • Leg de krieltjes in het water, voeg een flinke snuf zout toe en plaats de deksel op de COBB. Laat de aardappelen in ongeveer 35 tot 40 minuten beetgaar koken.
  • Haal de wok van de COBB en giet de aardappelen af.
  • Plaats nu de Grillplaat+ op de COBB, leg de deksel erop en laat de COBB 10 minuten voorverwarmen.
  • Plet, om de rub te maken, de peperkorrels in een vijzel, voeg hier vervolgens grove zeezout en olijfolie aan toe en roer het geheel goed door elkaar.
  • Masseer de rub over het vlees. Leg het vlees vervolgens op de grillplaat en grill het rondom bruin. Draai het vlees niet te vaak anders krijgt het geen mooie bruine kleur. Grill het vlees ongeveer 15 minuten.
  • Maak ondertussen van aluminiumfolie 6 kleine pakketjes en vul deze met de krieltjes, rozemarijn en wat zout.
  • Haal het vlees van de grill. Haal de grillplaat van de COBB en leg de aardappelpakketjes in de ring van de COBB.
  • Vervang de grillplaat door de basisplaat met het rooster en leg hier het vlees op. Plaats de deksel op de COBB en laat het vlees en de aardappelen nog 20 tot 25 minuten garen. Het vlees is gaar als het een kerntemperatuur van 55oC heeft gereikt.
  • Haal het vlees van het rooster en laat deze op een plank, afgedekt met aluminiumfolie, rusten. Haal ook de aardappelpakketjes uit de kom en leg deze even apart.
  • Plaats de wok weer op de COBB en smelt hierin de boter. Voeg de champignons toe en bak deze zacht en bruin. Voeg de sherry toe en laat het geheel even sudderen. Voeg daarna de room en knoflook toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat de saus even sudderen en indikken.

Serveer het vlees met de aardappelen en champignonsaus. Eet smakelijk!

 

Bekijk meer recepten.