Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 2 handjes pistachenootjes
  • 80 gr granaatappelpitjes
  • 4 el yoghurt
  • 1 el harissapoeder
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Gepofte aubergine met pistache en granaatappelpitjes

Aantal personen: 2 60 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone.
  • Leg, als de CobbleStone grijs is, de bakplaat op de COBB. Laat deze, met deksel er op 5 minuten voorverwarmen.
  • Was de aubergines en prik er met een vork gaatjes in. Besprenkel met wat olie en peper en zout.
  • Wikkel de aubergine losjes om met aluminiumfolie.
  • leg de aubergine op de bakplaat en pof in 45 tot 60 minuten. Check tussendoor even of hij gaar is.
  • Meng ondertussen voor het sausje 4 eetlepels yoghurt en 1 eetlepel harissapoeder.
  • Haal als de aubergines gaar zijn ze van de bakplaat en leg even apart.
  • Rooster nu een minuut of 3 met wat olie de pistache nootjes op de bakplaat.
  • Snijd de aubergines open en besprenkel de harissayoghurt erover. Maak het af met geroosterde pistache en granaatappelpitjes.

Eet smakelijk!

Dit recept is van @camperkeuken