- Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappels.
- Wikkel de aardappels per stuk losjes in aluminiumfolie.
- Snijd de puntpaprika’s en de chorizo in kleine stukjes. Snijd de bieslook fijn.
- Steek de COBB aan met een CobbleStone.
- Leg, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat en het rooster op de COBB. Laat deze, met deksel er op 5 minuten voorverwarmen.
- Leg vervolgens de ingepakte aardappelen op het rooster. Pof de zoete aardappel in 35 tot 45 minuten (afhankelijk van de grootte van de zoete aardappels). Keer ze tussendoor een keer om.
- Haal de aardappelen en het rooster van de COBB en leg de aardappelen apart. Wikkel ze eventueel even in een theedoek om ze warm te houden.
- Leg de bakplaat op de COBB en laat deze 5 minuten voorverwarmen. Leg de gesneden chorizo en puntpaprika op de bakplaat bak ze 3 tot 5 minuten. Schep het regelmatig om.
- Voeg daarna het geroosterd paprikapoeder en de maïs toe en bak nog een paar minuten mee zodat alles warm is.
- Snijd de zoete aardappels open en vul ze met de gebakken chorizo, paprika en maïs.
- Maak het af met de fijngesneden bieslook en door feta er overheen te kruimelen. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Ingrediënten
- 4 grote zoete aardappels
- 1 chorizo-worst
- 2 zoete puntpaprika’s
- 150 gram maïs
- 150 gram feta
- 10 gram verse bieslook
- 3 theelepels gerookt paprikapoeder
- Peper en zout naar smaak
Gepofte zoete aardappel van de BBQ met chorizo, maïs en gerookte paprika
Aantal personen: 4 1 uur Grillen BakkenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- Aluminiumfolie