Ingrediënten
  • 2 Eendenborstfilets
  • 1 Flespompoen
  • 200g Gemende paddenstoelen
  • 100g Rucola
  • 2 Rode uien
  • 1 Teentje roze knoflook
  • 1el venkelzaad
  • 1tl Tijm
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn
  • Peper
  • Zout

Gerookte eendenborst met pompoen en paddenstoelen

Aantal personen: 2 50 minuten Roken
Extra benodigdheden
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  • Maak de pompoen schoon en snij hem in dunne plakken. Schillen is niet nodig. Snij de rode uien in parten. Steek de Cobble Stone aan en plaats, als de Cobble Stone grijs is, de wok op de Cobb. Leg de pompoen en rode ui in de wok en besprenkel dit met olijfolie, tijm en venkelzaad. Plaats de deksel op de Cobb en bak de pompoen in ongeveer 30 minuten gaar. Schep af en toe om.
  • Snij het vet van de eendenborstfilets kruislings in en kruid ze met peper en zout. Maak een envelopje van het aluminiumfolie, vul deze met de rookpellets, vouw het dicht en prik er enkele gaatjes in. Plaats het envelopje op de Cobble Stone. Plaats de bakplaat op de Cobb en leg de eendenborstfilets met de huidkant naar beneden op de bakplaat. Bak de eendenborst ongeveer 8 minuten met gesloten deksel en keer vervolgens om. Bak de andere zijde ook 8 minuten en haal de filtes van de bakplaat. Bak nu de paddenstoelen met uitgeperste knoflookteentje in het vet van de eend op de bakplaat gaar.
  • Leg de rucola op een grote schaal en verdeel hierover de pompoen, ui en paddenstoelen. Snij de eendenborstfilets in dunne plakken en leg deze bovenop de salade. Besprenkel het geheel met olijfolie en basamicoazijn en naar smaak zout en peper.

Eet smakelijk!