Ingrediënten
  • 200 g stevige tofu
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl honing of ahornsiroop
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl rijstazijn (of wittewijnazijn)
  • ½ tl geraspte verse gember
  • Snufje chilivlokken (optioneel)
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 1 tl geroosterde sesamzaadjes
  • Verse koriander of peterselie

Gerookte tofu carpaccio met sesam-sojadressing

Aantal personen: 2-3 20 minuten Roken
Extra benodigdheden
  • Aluminiumfolie
  • Keukenpapier

Bereiding

  • Snijd de tofu in dunne plakken van ca. 3 mm. Dep ze goed droog met keukenpapier.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone.
  • Vouw een zakje van aluminiumfolie, vul het met een handje rookpellets, vouw het dicht en prik er een paar gaatjes in met een vork.
    Leg het zakje direct op de CobbleStone.
  • Plaats het rooster of de plaat op de COBB, leg de tofu in één laag en doe de deksel erop.
    Rook ca. 10–12 minuten, tot de tofu licht goudbruin kleurt en een subtiele rooksmaak heeft.
  • Maak intussen de dressing: meng sojasaus, sesamolie, honing, azijn en gember in een kommetje.
  • Haal de tofu van de COBB en leg de plakjes dakpansgewijs op een serveerschaal.
  • Besprenkel met dressing, bestrooi met sesamzaadjes, bosui en koriander of peterselie.

Serveer direct – een elegant, plantaardig voorgerecht met een vleugje rook. Eet smakelijk!