Ingrediënten
  • 2 moten zalm
  • 1 el (verse) dille, fijngesneden
  • flinke scheut citroensap
  • 1 à 2 teentjes knoflook, geperst
  • zeezout
  • peper
  • olijfolie
  • garnituur naar keuze (bijvoorbeeld groene asperges of een salade)

Gerookte zalm op de huid

Aantal personen: 2 40 minuten Roken
Extra benodigdheden
  • 8 briketjes
  • 2 aanmaakblokjes
  • rookmot
  • aluminiumfolie
  • keukenpapier

Bereiding

  • Steek de COBB aan met de briketjes.
  • Maak de marinade van een scheut olijfolie, dille, knoflook, citroensap en een snuf peper. Dep de zalmmoten droog met een stuk keukenrolpapier en wrijf het zeezout naar smaak op de moten. Smeer een laag(je) marinade op de zalmmoten.
  • Maak van aluminiumfolie een bakje en vul deze met 2 eetlepels rookmot. Zet, als de briketjes grijs zijn, het bakje met rookmot op de briketjes en plaats de basisplaat met de zalmmoten op de COBB. Doe de deksel op de COBB.
  • Rook de moten in circa 15 minuten gaar.

Maak het gerecht af met een lekker garnituur en natuurlijk een heerlijk glas koele rosé of witte wijn!

Bekijk meer recepten.