Ingrediënten
                            
                                                            - 4 stukken zalmfilet met huid
 - 1 kg grof zeezout
 - 250 gr bruine basterd suiker
 - 1 el rookpellets Jack Daniels
 
Gerookte zalm van de COBB BBQ
Aantal personen: 4 20 minuten (pekelen en drogen een paar uur ) RokenExtra benodigdheden
                            - Keukenpapier
 - Platte plastic bak zonder deksel
 - Kleine kom
 - Lepel
 - Bakpapier
 - Aluminiumfolie
 - Schaar
 
Bereiding
- Spoel de zalm af onder de kraan en dep deze droog met keukenpapier.
 - Leg de zalm in een platte plastic bak.
 - Meng het zeezout en bruine basterdsuiker in een kom door elkaar. Bestrooi de zalm met het zout/suiker mengsel.
 - Zet de zalm gedurende 2 uur in de koelkast.
 - Spoel het zout/ suiker mengsel van de zalm en dep de zalm droog met keukenpapier.
 - Maak het plastic bakje schoon en droog. Leg de zalm terug in het plastic bakje. Leg de zalm terug in de koelkast en laat deze 2 uur aan drogen.
 - Steek de COBB aan met een CobbleStone.
 - Knip het bakpapier op maat van de zalm.
 - Vouw van aluminiumfolie een zakje voor de rookpellets. Vul het zakje met één eetlepel rookpellets. Prik gaatjes in de bovenzijde van het zakje.
 - Leg, als de CobbleStone grijs is, het aluminiumzakje met rookpellets op de CobbleStone. Leg vervolgens de basisplaat en het rooster op de COBB.
 - Leg de zalm op het bakpapier en vervolgens op het rooster. Plaats daarna de deksel op de COBB.
 - Rook de zalm in ongeveer 20 minuten gaar.
 
Eet smakelijk!