Ingrediënten
- 1 kg gemende groenten (wortelen, aardappelen, rode biet, pompoen, rode ui, zoete aardappel)
- 60 gr boter
- 2-3 el honing
- 60 ml brandewijn (wil je geen alcohol gebruiken neem dan appelsap of perensiroop)
- 1 groot takje verse tijm
- zout en peper
Geroosterde groenten met brandewijn en honingboter
Aantal personen: 4 50 minuten BakkenBenodigde accesoires
Bereiding
- Laat voor dit gerecht de groenten zoveel mogelijk in hun natuurlijke vorm. Schil, indien nodig, de groenten. Snij de groente daarna in kleinere stukken, ongeveer 1-1.5 cm dik.
- Steek de COBB aan met een halve CobbleStone en laat deze branden totdat deze grijs is.
- Plaats de bakplaat en de deksel op de COBB en laat deze 5 minuten voorverwarmen.
- Voeg daarna de boter, honing en de brandewijn toe en laat de boter smelten. Wil je geen alcohol gebruiken, gebruik dan appelsap of perensiroop.
- Roer, als de boter gesmolten is, de tijm en de groenten door het botermengsel en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Plaats de deksel op de COBB en bak de groente gedurende 35-45 minuten gaar. Draai de groenten regelmatig om tijdens het bakken.
- Leg, als de groenten mooi gekleurd, geglazuurd en gaar zijn, de groenten op een schaal en besprenkel ze met de overgebleven boter van de bakplaat.
Eet smakelijk!
Bekijk meer recepten.