Ingrediënten
- 1 kg gemende groenten (wortelen, aardappelen, rode biet, pompoen, rode ui, zoete aardappel)
- 60 gr boter
- 2-3 el honing
- 60 ml brandewijn (wil je geen alcohol gebruiken neem dan appelsap of perensiroop)
- 1 groot takje verse tijm
- zout en peper
Geroosterde groenten met brandewijn en honingboter
Aantal personen: 4 50 minuten BakkenBenodigde accesoires
Bereiding
- Laat voor dit gerecht de groenten zoveel mogelijk in hun natuurlijke vorm. Schil, indien nodig, de groenten. Snij de groente daarna in kleinere stukken, ongeveer 1-1.5 cm dik.
- Steek de COBB aan met een halve CobbleStone en laat deze branden totdat deze grijs is.
- Plaats de bakplaat en de deksel op de COBB en laat deze 5 minuten voorverwarmen.
- Voeg daarna de boter, honing en de brandewijn toe en laat de boter smelten. Wil je geen alcohol gebruiken, gebruik dan appelsap of perensiroop.
- Roer, als de boter gesmolten is, de tijm en de groenten door het botermengsel en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Plaats de deksel op de COBB en bak de groente gedurende 35-45 minuten gaar. Draai de groenten regelmatig om tijdens het bakken.
- Leg, als de groenten mooi gekleurd, geglazuurd en gaar zijn, de groenten op een schaal en besprenkel ze met de overgebleven boter van de bakplaat.
Eet smakelijk!
Bekijk meer recepten.
Bijbehorende
Accessoires