Ingrediënten
  • 1 kg gemende groenten (wortelen, aardappelen, rode biet, pompoen, rode ui, zoete aardappel)
  • 60 gr boter
  • 2-3 el honing
  • 60 ml brandewijn (wil je geen alcohol gebruiken neem dan appelsap of perensiroop)
  • 1 groot takje verse tijm
  • zout en peper

Geroosterde groenten met brandewijn en honingboter

Aantal personen: 4 50 minuten Bakken

Bereiding

  • Laat voor dit gerecht de groenten zoveel mogelijk in hun natuurlijke vorm. Schil, indien nodig, de groenten. Snij de groente daarna in kleinere stukken, ongeveer 1-1.5 cm dik.
  • Steek de COBB aan met een halve CobbleStone en laat deze branden totdat deze grijs is.
  • Plaats de bakplaat en de deksel op de COBB en laat deze 5 minuten voorverwarmen.
  • Voeg daarna de boter, honing en de brandewijn toe en laat de boter smelten. Wil je geen alcohol gebruiken, gebruik dan appelsap of perensiroop.
  • Roer, als de boter gesmolten is, de tijm en de groenten door het botermengsel en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Plaats de deksel op de COBB en bak de groente gedurende 35-45 minuten gaar. Draai de groenten regelmatig om tijdens het bakken.
  • Leg, als de groenten mooi gekleurd, geglazuurd en gaar zijn, de groenten op een schaal en besprenkel ze met de overgebleven boter van de bakplaat.

Eet smakelijk!

 

Bekijk meer recepten.