Ingrediënten
  • 1 varkenshaas van ongeveer 400 gram
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 1 bol mozzarella
  • 3 eetlepels pesto
  • 6 plakken goede parmaham
  • 1 trosje verse tomaten
  • 100 gram groene aspergetopjes
  • Boter

GEVULDE VARKENSHAAS MET GROENE ASPERGES EN TOMAAT

Aantal personen: 4 45 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • Kooktouw
  • Tang
  • Kernthermometer

Bereiding

  • Snijd de varkenshaas over de lengte in, maar niet helemaal door. Vouw het vlees nu open op je snijplank en smeer de opengesneden zijden in met pesto. Leg hier vervolgens de stukjes zongedroogde tomaat en plakken mozzarella in.
  • Leg nu de varkenshaas boven op de parmaham en vouw de ham dicht, rondom de haas. Zorg ervoor dat je de varkenshaas en vulling goed inpakt, want de mozzarella gaat smelten en voor je het weet, loopt alle kaas eruit. Dat zou zonde zijn.
  • Bind nu met kooktouw de varkenshaas dicht. Dit touw houdt de vulling en de ham op z’n plaats. Gebruik wel echt kooktouw, want een gewoon stukje touw zou nylon kunnen bevatten en dat smelt wanneer je het verhit. Geen goede optie dus!
  • Bij gebrek aan kooktouw zou je eventueel ook houten prikkers kunnen gebruiken om de vulling en de ham op z’n plaats te houden.
  • Steek nu de CobbleStone aan. Als de vlammen weg zijn plaats je de bakplaat op de COBB en laat deze 5 minuten voorverwarmen.
  • Leg een goede klont boter op de bakplaat en laat deze smelten. Wanneer de boter niet meer schuimt, is de plaat heet. Leg de varkenshaas erop en plaats de deksel op je COBB.
  • Keer de varkenshaas regelmatig, zodat de ham aan alle kanten bruin en krokant wordt. Meet na 20 minuten de kerntemperatuur. Bij 60 graden mag je de asperges en de tomaten erbij leggen.
  • Sluit de deksel en wacht tot de varkenshaas die belangrijke 65 graden meet. Let wel op dat je tijdens het prikken in je varkenshaas niet per ongeluk de temperatuur van de gesmolten mozzarella meet. Deze ligt namelijk al heel snel een stuk hoger dan die van het vlees. Goed mikken met prikken dus!
  • Snijd de varkenshaas in plakken en serveer met de groene asperges, gebakken tomaten en een lepel jus. Lekker met brood, maar ook met bijvoorbeeld spaghetti.

Eet smakelijk!