Ingrediënten
  • 4 puntpaprika`s
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje champignons (250 gr)
  • 300 gr vegetarisch gehakt
  • 1 mozzarella
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 2 jalapeño's uit pot

Gevulde zoete puntpaprika

Aantal personen: 4 45 minuten Wokken Bakken

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone.
  • Leg, als de CobbleStone grijs is, de wok en de deksel op de COBB en laat deze 5 minuten voorverwarmen.
  • Snipper ondertussen de ui en snij de knoflook fijn. Snij de champignons in plakjes.
  • Snij de puntpaprika`s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  • Snij de mozzarella en jalapeño pepers in plakjes.
  • Voeg wat olie toe aan de wok en fruit de ui en knoflook aan. Voeg vervolgens de champignons en het vegetarisch gehakt toe. Voeg naar smaak zout en peper toe. Bak het gehaktmengsel tot het bruin en gaar is en haal de wok van de COBB.
  • Vul de puntpaprika`s met het gehaktmengsel. Leg hierop de plakken mozzarella en de geraspte kaas.
  • Garneer de puntpaprika`s met de gesneden jalapeno`s.
  • Plaats de bakplaat op de COBB en vet deze in met een klein beetje olijfolie. Leg de puntpaprika`s op de bakplaat en plaats de deksel op de COBB. Gebruik je grote puntpaprika’s, dan kan het zijn dat je de paprika’s in twee keer moet bakken.
  • Gaar de paprika’s in ongeveer 15 minuten.

Eet je de paprika’s als hoofdgerecht, serveer er dan een lekkere rijst bij!

Eet smakelijk!