Ingrediënten
- 1 lamsbout zonder been
- Handje vol verse rozemarijn
- 100 gr geroosterde amandelen
- 6 teentjes grof gehakte knoflook
- 125 gr sultana rozijnen
- 1 tl venkelzaad
- Handvol munt, dille en platte peterselie
- zout en peper
- 125 gr basmati rijst
- 1 citroen
Griekse lamsbout
Aantal personen: 4-6 3 uur BakkenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- mengkom
- aluminiumfolie
- vleestouw
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom door elkaar.
- Snij het lamsvlees open en leg de vulling op het lamsvlees en rol voorzichtig op. Bind met vleestouw het vlees vast zodat de vulling op zijn plek blijft.
- Kruid de buitenkant goed met peper en zout en bestrooi met rozemarijn.
- Leg een aluminium wegwerp kom in je binnenkom en steek je CobbleStone aan. Wacht 5 minuten totdat de CobbleStone grijs is, en leg nu het rooster op de basisplaat.
- Leg het opgerolde lamsvlees op een stuk aluminiumfolie en pak het vlees goed in zodat de vleessappen niet kunnen lekken, en de rijst in de vulling kan stomen.
- Plaats het vlees op het rooster en dek af met de deksel ongeveer 1,5 uur.
- Controleer of de CobbleStone nog warm genoeg is, anders steek je nog een halve CobbleStone aan.
- Bak het vlees ongeveer nog een uur of totdat het gaar is met de deksel op de COBB.
- Laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden serveer met de aardappels.
Eet smakelijk!
Bijbehorende
Accessoires