Ingrediënten
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 100 gram zwarte olijven
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 tl tomatenpuree
  • peper en zout
  • 1 takje verse peterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 200 gr amandelmeel (ander meel is ook mogelijk)
  • Broodjes voor hamburger (bij de AH zijn ze vegan)
  • Vegan truffel mayo
  • Mosterd
  • Tomaten
  • Avocado
  • 1 citroen

Vegan burger

Aantal personen: 4 1 uur 30 Grillen
Extra benodigdheden
  • mengkom
  • Staafmixer/ keukenmachine/blender
  • e.v.t. hamburgerpers

Bereiding

  • Snij de champignons, olijven, ui en knoflook fijn. Voeg het toe in een blender, keukenmachine of met een staafmixer en maak het tot een grof beslag.
  • Als je de mogelijkheid hebt verwarm het beslag in een pan en bak het licht aan.
  • Schep het beslag in een kom en voeg de kruiden, amandelmeel en tomatenpuree toe.
  • Roer het goed door elkaar en zet het beslag ongeveer een uur in de koelkast totdat het goed dik is.
  • Snij ondertussen de groenten voor de garnering.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de wok op de COBB en verwarm e.v.t. 10 minuten voor.
  • Zodra het beslag na een uur goed dik is, kun je ongeveer 4 grote hamburgers maken. Gebruik eventueel een hamburgerpers.
  • Leg de hamburgers op de grillplaat en draai af en toe om.
  • Besprenkel de hamburgers met een beetje citroensap.
  • Snij de broodjes open en smeer de broodjes met vegan truffel mayo en mosterd. Leg de burger erop en vervolgens de tomaat en avocado.

En klaar is je Groen_stekje Vegan burger! Eet smakelijk.
Recept van @groen_stekje

Bekijk meer recepten.