Ingrediënten
- 500 gram kastanjechampignons
- 100 gram zwarte olijven
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 4 tl tomatenpuree
- peper en zout
- 1 takje verse peterselie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 200 gr amandelmeel (ander meel is ook mogelijk)
- Broodjes voor hamburger (bij de AH zijn ze vegan)
- Vegan truffel mayo
- Mosterd
- Tomaten
- Avocado
- 1 citroen
Vegan burger
Aantal personen: 4 1 uur 30 GrillenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- mengkom
- Staafmixer/ keukenmachine/blender
- e.v.t. hamburgerpers
Bereiding
- Snij de champignons, olijven, ui en knoflook fijn. Voeg het toe in een blender, keukenmachine of met een staafmixer en maak het tot een grof beslag.
- Als je de mogelijkheid hebt verwarm het beslag in een pan en bak het licht aan.
- Schep het beslag in een kom en voeg de kruiden, amandelmeel en tomatenpuree toe.
- Roer het goed door elkaar en zet het beslag ongeveer een uur in de koelkast totdat het goed dik is.
- Snij ondertussen de groenten voor de garnering.
- Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de wok op de COBB en verwarm e.v.t. 10 minuten voor.
- Zodra het beslag na een uur goed dik is, kun je ongeveer 4 grote hamburgers maken. Gebruik eventueel een hamburgerpers.
- Leg de hamburgers op de grillplaat en draai af en toe om.
- Besprenkel de hamburgers met een beetje citroensap.
- Snij de broodjes open en smeer de broodjes met vegan truffel mayo en mosterd. Leg de burger erop en vervolgens de tomaat en avocado.
En klaar is je Groen_stekje Vegan burger! Eet smakelijk.
Recept van @groen_stekje
Bekijk meer recepten.
Bijbehorende
Accessoires