Ingrediënten
- 4 hamburgers
- 4 grote pitabroodjes
- 1 venkelknol
- 350 gr groene asperges
- 75 gr feta
- 100 gr hummus
- 2 takjes verse munt
- olijfolie
- zout
- peper
Hamburgers met venkel en asperges
Aantal personen: 4 50 minuten GrillenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- 8-10 kokosnootbriketten (afhankelijk van het formaat)
- 2 aanmaakblokjes
- Aluminiumfolie
Bereiding
- Steek de COBB aan met de kokosnootbriketten en aanmaakblokjes. Verwarm, als de briketten grijs zijn, de wok 10 minuten voor met de deksel erop.
- Verwijder ondertussen de kern van de venkel en snij het overgebleven deel in dunne plakken. Snij de achterkant van de asperges (deze gebruik je niet) en halveer de bovenkant. Voeg wat olie toe aan de wok en bak hierin de venkel en asperges beetgaar. Breng de groente op smaak met zout en peper. Haal de wok van de COBB en dek deze af met zilverfolie.
- Plaats de Grillplaat+ op de COBB. Laat de Grillplaat+, met de deksel erop, 10 minuten voorverwarmen. Bestrijk ondertussen de pitabroodjes aan beide kanten met olie. Gril de pitabroodjes aan beide kanten enkele minuten. Haal de pitabroodjes van de Grillplaat+ en dek ook deze af met zilverfolie om ze warm te houden.
- Leg de hamburgers op de Grillplaat+ en gril ze aan beide kanten. Leg op het laatst de feta op de hamburgers en laat deze nog even, met deksel, meegrillen.
- Snij de pitabroodjes open en besmeer de binnenkant met hummus. Vul daarna de broodjes met gegrilde groente, munt en de hamburger en serveer direct.
Eet smakelijk!
NB: Dit recept is geïnspireerd op een recept van Allerhande.
Bekijk meer recepten.