Ingrediënten
  • 4 grote aardappelen
  • 8 laurierblaadjes
  • Zout en peper
  • 125 gr zachte roomboter
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook

Hasselback aardappelen

Aantal personen: 4 1 uur Bakken
Extra benodigdheden
  • vork
  • scherp mes
  • bakkwast

Bereiding

  • Boen de aardappels schoon. Snij ze daarna in dunne schijfjes (3 tot 4 mm dik). Snij niet helemaal door, tot maximaal 3⁄4 van de aardappel. Op deze manier blijven de schijfjes mooi aan elkaar vastzitten.
  • Rits de naaldjes van de rozemarijn en hak deze fijn. Hak ook de knoflook fijn en meng dit met de rozemarijn door de boter.
  • Leg de aardappelen op een bord, en bestrijk iedere aardappel riant met het botermengsel. Zorg er voor dat er ook boter tussen de schijfjes komt. Je kunt met een vork wat ruimte maken zodat je de knoflookboter makkelijker tussen de aardappelschijfjes smeert.
  • Steek bij elke aardappel een paar blaadjes laurier tussen de aardappelschijfjes. Heb je grote laurierbladeren, halveer deze dan voordat je ze gebruikt.
  • Steek de Cobb aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat, het rooster en deksel op de Cobb en verwarm de Cobb 5 minuten voor.
  • Leg de aardappelen op het rooster op de COBB en plaats de deksel op de COBB. Bak de aardappelen in ongeveer 45 tot 50 minuten gaar. De gaartijd kan, afhankelijk van de grootte van de aardappel wat langer zijn.

Eet smakelijk!