Ingrediënten
  • 4 hazenbouten
  • 6el bloem
  • 2 uien, in partjes
  • 2el tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 jeneverbessen
  • 250ml rode wijn
  • 500ml bouillon
  • 150gr Frise kruidkoek, in stukjes
  • olijfolie

Hazenpeper met kruidkoek

Aantal personen: 6 2,5 uur Braden

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Laat, als de CobbleStone grijs is, de wok met de deksel erop 10 minuten op temperatuur komen.
  • Breng ondertussen de hazenbouten op smaak met zout en peper en bestuif ze met bloem. Giet wat olie in de wok. Bak de hazenbouten per twee aan beide kanten bruin. Haal de bouten uit de wok en leg deze op een bord.
  • Voeg , indien nodig, extra olijfolie toe aan de wok en fruit hierin de ui. Voeg de tomatenpuree, jeneverbessen en laurierblaadjes toe en bak dit enkele minuten mee. Voeg daarna wijn en bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Leg, als het vocht kookt, de hazenbouten terug in de wok en strooi hier de kruidkoek overheen. Plaats de deksel op de COBB. Stoof de hazenbouten in ongeveer 1.5 uur gaar. Draai halverwege de garing de bouten om en voeg indien nodig water toe.Let op: Er ontstaat condens aan de binnenkant van de deksel. Hierdoor kan de ondergrond waarop de COBB staat vochtig worden.

 

  • Haal de wok van de COBB en de bouten uit de wok. Laat de bouten 10 minuten rusten en ontbot ze daarna. Haal de laurierbladeren en jeneverbessen uit de saus en voeg het vlees toe. Plaats de wok terug op de COBB en breng de hazenpeper in ongeveer 10 minuten met de deksel erop op temperatuur. Breng de hazenpeper, indien nodig, op smaak met zout en peper.
  • De hazenpeper is heerlijk in combinatie met aardappelpuree en spruitjes.

Bekijk meer recepten.