Ingrediënten
                            
                                                            - Een scheutje olie
 - 2 el boter
 - 2 uien
 - 2 teentjes knoflook
 - 2 tl verse gember, geraspt
 - 1 tl korianderpoeder
 - 1 tl komijnzaad
 - 2 el kerrie poeder
 - 170 gr abrikozenjam
 - 3 el boter
 - 240 ml water
 - 4-6 kipfilets
 - 4 speklapjes
 - 6 hotdog broodjes
 - koolsla
 
Kip- en varkensspies op Zuid Afrikaanse wijze
Aantal personen: 6 40 minuten Grillen WokkenBenodigde accesoires
                                                    
                                            Extra benodigdheden
                            - Satéstokjes
 
Bereiding
- Week de satéstokjes in water.
 - Snij de kip en het varkensvlees in gelijke stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Breng het vlees op smaak met peper en zout.
 - Schil de uien en snij deze in plakjes. Plet de knoflook.
 - Steek de COBB aan met een CobbleStone en wacht tot deze helemaal grijs is. Plaats de wok en de deksel op de COBB en verwarm deze 5 minuten voor.
 - Bak de uien in de wok met een scheutje olie en 2 eetlepels boter tot de uien doorschijnend zijn.
 - Voeg daarna de knoflook en gember toe en roer het geheel door. Voeg vervolgens de overige kruiden toe en bak deze 2 minuten mee.
 - Voeg dan de abrikozenjam en water toe en roer het geheel goed door tot er een saus ontstaat. Laat de saus 10-15 minuten sudderen zodat deze saus dikker wordt.
 - Maak de saus af door er op het laatst voorzichtig 2 eetlepels boter doorheen te roeren.
 - Haal de wok van de COBB en plaats de grillplaat op de COBB. Laat de grillplaat met deksel ongeveer 10 minuten voorverwarmen.
 - Rijg ondertussen de spiezen met om en om kip en varkensvlees.
 - Leg de spiezen op de grillplaat en bak deze ongeveer 5-10 minuten aan alle kanten gaar.
 - Vul het hotdog broodje met de saus en wat koolsla. Leg daarop de spies. Verwijder het stokje voor serveren.
 
Eet smakelijk!
Bron: COBB Zuid-Afrika.