Ingrediënten
  • Een scheutje olie
  • 2 el boter
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl verse gember, geraspt
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 el kerrie poeder
  • 170 gr abrikozenjam
  • 3 el boter
  • 240 ml water
  • 4-6 kipfilets
  • 4 speklapjes
  • 6 hotdog broodjes
  • koolsla

Kip- en varkensspies op Zuid Afrikaanse wijze

Aantal personen: 6 40 minuten Grillen Wokken
Extra benodigdheden
  • Satéstokjes

Bereiding

  • Week de satéstokjes in water.
  • Snij de kip en het varkensvlees in gelijke stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Breng het vlees op smaak met peper en zout.
  • Schil de uien en snij deze in plakjes. Plet de knoflook.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone en wacht tot deze helemaal grijs is. Plaats de wok en de deksel op de COBB en verwarm deze 5 minuten voor.
  • Bak de uien in de wok met een scheutje olie en 2 eetlepels boter tot de uien doorschijnend zijn.
  • Voeg daarna de knoflook en gember toe en roer het geheel door. Voeg vervolgens de overige kruiden toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Voeg dan de abrikozenjam en water toe en roer het geheel goed door tot er een saus ontstaat. Laat de saus 10-15 minuten sudderen zodat deze saus dikker wordt.
  • Maak de saus af door er op het laatst voorzichtig 2 eetlepels boter doorheen te roeren.
  • Haal de wok van de COBB en plaats de grillplaat op de COBB. Laat de grillplaat met deksel ongeveer 10 minuten voorverwarmen.
  • Rijg ondertussen de spiezen met om en om kip en varkensvlees.
  • Leg de spiezen op de grillplaat en bak deze ongeveer 5-10 minuten aan alle kanten gaar.
  • Vul het hotdog broodje met de saus en wat koolsla. Leg daarop de spies. Verwijder het stokje voor serveren.

Eet smakelijk!

Bron: COBB Zuid-Afrika.