Ingrediënten
- Een scheutje olie
- 2 el boter
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl verse gember, geraspt
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl komijnzaad
- 2 el kerrie poeder
- 170 gr abrikozenjam
- 3 el boter
- 240 ml water
- 4-6 kipfilets
- 4 speklapjes
- 6 hotdog broodjes
- koolsla
Kip- en varkensspies op Zuid Afrikaanse wijze
Aantal personen: 6 40 minuten Grillen WokkenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- Satéstokjes
Bereiding
- Week de satéstokjes in water.
- Snij de kip en het varkensvlees in gelijke stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Breng het vlees op smaak met peper en zout.
- Schil de uien en snij deze in plakjes. Plet de knoflook.
- Steek de COBB aan met een CobbleStone en wacht tot deze helemaal grijs is. Plaats de wok en de deksel op de COBB en verwarm deze 5 minuten voor.
- Bak de uien in de wok met een scheutje olie en 2 eetlepels boter tot de uien doorschijnend zijn.
- Voeg daarna de knoflook en gember toe en roer het geheel door. Voeg vervolgens de overige kruiden toe en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg dan de abrikozenjam en water toe en roer het geheel goed door tot er een saus ontstaat. Laat de saus 10-15 minuten sudderen zodat deze saus dikker wordt.
- Maak de saus af door er op het laatst voorzichtig 2 eetlepels boter doorheen te roeren.
- Haal de wok van de COBB en plaats de grillplaat op de COBB. Laat de grillplaat met deksel ongeveer 10 minuten voorverwarmen.
- Rijg ondertussen de spiezen met om en om kip en varkensvlees.
- Leg de spiezen op de grillplaat en bak deze ongeveer 5-10 minuten aan alle kanten gaar.
- Vul het hotdog broodje met de saus en wat koolsla. Leg daarop de spies. Verwijder het stokje voor serveren.
Eet smakelijk!
Bron: COBB Zuid-Afrika.
Bijbehorende
Accessoires