Ingrediënten
  • Ingrediënten voor kofta
  • 500gr lams- of rundergehakt
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 3el grof gehakte verse peterselie
  • 2tl korianderpoeder
  • 1/2tl kaneelpoeder
  • 1el tomatenpuree
  • 1 ei
  • zout
  • peper
  • Ingrediënten voor munt-yoghurtsaus
  • 200ml Griekse yoghurt
  • 3el gehakte verse munt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Scheutje citroensap

Kofta met munt-yoghurtsaus

Aantal personen: 4 30 minuten Grillen
Extra benodigdheden
  • satéstokjes, geweekt in water

Bereiding

  • Maak de saus door alle sausingrediënten te mengen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Bewaar de saus in de koelkast tot vlak voor serveren. De saus kan enkele uren van tevoren gemaakt worden. Dit komt de smaak alleen maar ten goede.
  • Meng de ingrediënten van de kofta en breng het op smaak met zout en peper. Verdeel het gehaktmengsel in 8 gelijke porties. Maak van ieder portie een rol. Steek door iedere gehaktrol twee satéstokjes. Laat de satéstokjes elkaar in de rol kruisen voor extra stevigheid (zie foto). Ook de stokjes kunnen van tevoren gemaakt worden. Bewaar de gehaktrollen in de koelkast totdat je gaat grillen.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de grillplaat en deksel op de COBB en laat deze in 10 minuten heet worden.
    Leg de gehaktrollen op de grillplaat en plaats de deksel op de COBB. Gril de kofta’s in ongeveer 10 minuten gaar. Keer de kofta halverwege om en leg de deksel weer terug op de COBB.

Serveer de kofta en munt-yoghurt saus met couscous of rijst en een groene salade.

 

Bekijk meer recepten.