Ingrediënten
  • 200 gr oestersaus
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 25 gr honing
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 kg dun gesneden speklappen
  • zout en peper
  • Voor de komkommersalade:
  • 1 grote komkommer
  • 2 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el mirin (zoete rijstwijn)
  • 1 el sesamolie
  • sesamzaadjes
  • romaine sla
  • Rode of groene peper (als je van pittig houdt)

Koreaans geïnspireerde bbq

Aantal personen: 4 30 minuten Grillen Wokken
Extra benodigdheden
  • mengkom
  • bakkwast

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone en wacht tot deze helemaal grijs is.
  • Plaats de wok op de COBB en rooster de sesamzaadjes totdat ze mooi bruin zijn.
  • Haal de wok van de COBB en plaats de grillplaat op de COBB. Laat de grillplaat ongeveer 10 minuten voorverwarmen.
  • Meng ondertussen in een mengkom de oestersaus met de knoflookpoeder, uienpoeder, honig en gemberpoeder goed door elkaar.
  • Kruid de speklappen met zout en peper en bak de speklappen op de grillplaat in ongeveer 8 minuten om en om gaar.
  • Bestrijk, als het vlees bijna gaar is, het vlees met het oestersaus mengsel en grill ze nog even aan beiden kanten met de saus erop.
  • Haal het vlees van de grillplaat en het laat 5-10 minuten rusten. Haal ook de grillplaat van de COBB!
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng deze met de sojasaus, rijstazijn, mirin en sesamolie. Strooi als laatste de sesamzaadjes over de komkommer.
  • Snij de speklapjes in kleinere stukjes en serveer ze als een wrap met de komkommersalade in een blaadje sla.

Eet smakelijk!

Bron: COBB Zuid-Afrika.