Ingrediënten
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 1 groot ei
- 2,4 dl halfvolle melk
- 1 verse Spaanse peper (optioneel)
- 40 g geraspte kaas (Goudse of boerenkaas)
- 2 grote lepels maïs (uit blik)
- olijfolie
- peper en zout
- Ingrediënten bijgerecht:
- 4 rijpe tomaten
- 1 rijpe avocado
- 1 limoen
- 0,5 bosje koriander
- 8 plakjes gerookte pancetta (ontbijtspek)
- Maple siroop
- 4 el yoghurt (optioneel)
Luchtige mais-pannenkoeken met een bite
Aantal personen: 4 50 minuten BakkenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- aluminiumfolie
Bereiding
- Steek de COBB aan en laat deze, nadat de CobbleStone grijs is of de briketjes grijs zijn, op temperatuur komen met de bakplaat en deksel erop.
- Klop intussen het bakmeel, het ei en de melk met een snufje zout in een kom tot een glad beslag. Snijd de Spaanse peper in ringetjes en roer deze samen met de maïs en de geraspte kaas door het beslag.
- Hak de tomaten en het vruchtvlees van de avocado in grove stukjes. Hussel deze in een kom met het sap van een halve limoen, de bovenste helft van het bosje koriander en een snufje peper en zout door elkaar.
- Leg de plakjes pancetta op de bakplaat en bak ze totdat ze krokant en goudbruin zijn, keer regelmatig om. Sprenkel de pancetta met maple siroop en bak ze nog 20 seconden om te glaceren. Leg ze daarna op een bord.
- Sprenkel 1 theelepel olie op de bakplaat, schep er een kleine soeplepel beslag in en strijk het een klein beetje uit. Je kan 2 pannenkoeken tegelijkertijd bakken. Plaats de deksel op de COBB. Keer de pannenkoeken op tijd om zodat ze aan beide kanten mooi bruin worden. Leg ze daarna op een bord en houd ze warm door er een stukje aluminiumfolie op te leggen.
- Herhaal dit tot het beslag op is.
Serveer de pannenkoek met een schep van het avocado-tomatenmengsel, een plakje pancetta, een partje limoen en eventueel een klodder yoghurt. Een scheutje chilisaus geeft het een lekker pittig accent!
Bekijk meer recepten.