Ingrediënten
- 200 gram gegrilde maïs gesneden van de kolf, ruw gehakt
- 1 grote zoete aardappel, geraspt
- 1 kop geraspte courgette
- 1 kop kikkererwtenmeel, gezeefd
- 1 lente-ui, fijngehakt
- Een halve rode ui, fijngehakt
- 3/4 kop water
- 1/2 kop bruine rijstmeel
- 1/4 kop korianderblaadjes, fijngehakt
- Sap van 1 limoen
- 1 el gehakte jalapeno pepers + 1 el jalapeno pekel (vocht)
- 2 tl uienpoeder
- 2 tl gemalen komijn
- 1 tl gerookte paprika
- 1/2 tl zuiveringszout
- 1/2 tl appelazijn
- Royale snuf roze Himalaya zout + zwarte peper
- Ingrediënten voor cashewnoten, koriander + limoencrème
- 2 kopjes rauwe cashewnoten, een nacht geweekt
- 1 kopje water
- 1/2 kop verse korianderblaadjes
- 1/2 kop vers limoensap
- 2 tl uienpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl gemalen komijn
- 2 tl ahornsiroop
- 2 el ingelegde jalapenos + 2 el pekel van ingelegde jalapenos
- Roze Himalaya zout + zwarte peper naar smaak
Mais falafel hapjes met romige cashew crème
Aantal personen: 6 45 minuten Bakken GrillenBenodigde accesoires
Extra benodigdheden
- Garde
- Bakkwast
Bereiding
- Meng de maïs, zoete aardappel, courgette, lente-ui, rode ui, koriander, jalapeno pepers, jalapeno pekel, limoensap, uienpoeder, gemalen komijn, gerookte paprika, zout en zwarte peper in een kom.
- Meng in een tweede kom het kikkererwtenmeel, de baking soda en appelazijn zodat de baking soda geactiveerd wordt.
- Voeg langzaam het water toe aan het meelmengsel. Meng met een garde tot er een mooie pasta zonder klontjes ontstaat.
- Voeg het kikkererwtenmengsel toe aan de groenten en meng het geheel goed door met een lepel. Meng als laatst de bruine rijstmeel er door. Laat de mix 10-15 minuten rusten.
- Meng voor de cashew crème alle ingrediënten in een blender en mix dit tot een gladde crème.
- Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de Grillplaat+ met de deksel op de COBB en verwarm deze 10 minuten voor.
- Maak je handen nat en vorm met behulp van je handen kleine balletjes van het mengsel. Druk deze een beetje plat.
- Bestrijk de Grillplaat+ in met olijfolie en gril hierop de maisbolletjes enkele minuten aan beiden kanten.
- Serveer de mais falafel hapjes warm met partjes limoen en de romige cashewnoten crème.
Recept van @miraweiner
Bekijk meer recepten.