Ingrediënten
  • 3 el roomboter en wat extra om het bakblik in te vetten
  • 125 gr witte suiker
  • 3 grote eieren
  • 125 gr cakemeel
  • 1 tl bakpoeder
  • mespuntje zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 lt melk
  • 1 el kaneelsuiker

Melktaart uit Zuid-Afrika

Aantal personen: 6 40 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • bakvorm 22 cm
  • bakkwast
  • 2 mengkommen
  • mixer of garde
  • zeef
  • spatel

Bereiding

  • Meng in een grote kom de boter en suiker tot een gladde massa.
  • Scheid de dooiers en hou het eiwit apart. Voeg de eidooiers toe aan het botermengsel en klop het geheel totdat het licht en luchtig is.
  • Zeef nu het cakemeel, bakpoeder en zout erdoor en roer tot het goed gemengd is met het botermengsel. Voeg vervolgens de melk en vanille toe en roer ook dit goed door het beslag.
  • Klop in een aparte kom de eiwitten tot stijve pieken. Schep het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag.
  • Vet het bakblik in met boter. Giet het beslag in het bakblik en bestrooi het met kaneelsuiker.
  • Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Leg, als de Cobble Stone grijs is, de basisplaat, het rooster en deksel op de Cobb en verwarm de Cobb 5 minuten voor.
  • Plaats de bakvorm op het rooster en plaats de deksel terug op de COBB. Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar.

Je kunt de taart zowel warm als koud serveren. Eet smakelijk!