Ingrediënten
  • 400 g fijngesneden groente (prei, wortel, ui, knoflook)
  • 2 kg mosselen
  • 1 bosje peterselie
  • 100 ml mayonaise
  • 100 ml yoghurt
  • 50 ml ketchup
  • 50 ml witte wijn of sherry
  • 2 tl kerriepoeder

Mosselen van de COBB

Aantal personen: 2 30 minuten Wokken
Extra benodigdheden
  • Aluminium bakje of siliconen vormpje

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone.
  • Doe de fijngesneden groente in de wok en schik de mosselen eroverheen. Garneer met peterselie. Zet het aluminium bakje of siliconen vormpje op de mosselen en giet er de drank in.
  • Plaats de wok op de COBB en plaats de deksel op de COBB. Stoom de mosselen gaar tot alle schelpen open zijn.Maak intussen de twee sausjes door de mayonaise met de yoghurt te mengen.
  • Meng door de helft van het mayonaise-yoghurtmengsel de ketchup en de ingekookte drank.
  • Meng door de andere helft van het mengsel de kerrie. Breng beide sausjes op smaak met flink versgemalen peper en wat zout.
  • Serveer met stokbrood en een salade.

 

Tip: Het kookvocht en de groente zijn een uitstekende basis voor een vissoep.

 

Bekijk meer recepten.