Ingrediënten
  • 500gr bloem
  • 5gr droge gist
  • zout
  • 100ml yoghurt
  • 50ml extra virgin olijfolie
  • 200ml lauw water - voeg enkel water toe om het deeg zacht te maken
  • olijfolie om te bakken

Naan brood

2u rijstijd; 30 min bereiden Bakken
Extra benodigdheden
  • 7 briketjes en 3 aanmaakblokjes

Bereiding

  • Meng de bloem, de gist en het zout. Voeg het water, de yoghurt en olijfolie toe en meng dit tot een zacht deeg. Kneed het deeg 10 minuten. Laat het deeg rusten op een warme plek totdat het twee keer zo groot is geworden. Sla het deeg door. Dit doe je door het deeg enkele malen op een glad met meel bestrooide werkplek te slaan en plat te drukken. Draai het deeg een kwartslag en herhaal dit. Vorm daarna het deeg weer tot een bol en laat het nogmaals rijzen tot het twee keer zo groot is.
  • Verdeel het deeg in ballen ter grootte van een golfbal. Rol ze uit in plakken van 0.5 cm tot 1 cm dik op een plank die bedekt is met bloem.
  • Steek de COBB aan met briketjes en aanmaakblokjes. Plaats, als de briketjes grijs zijn, de bakplaat en deksel op de COBB en verwarm deze 5 minuten voor. Giet olie de bakplaat en leg het deeg erop.
    Bak het brood aan beide zijden lichtbruin.

Bekijk meer recepten.