Ingrediënten
  • 500 ml instant havermout
  • 125 ml gehakte gedroogde appel
  • 125 ml gehakte gedroogde noten naar keuze
  • 125 ml kokosvlokken
  • 60 gr hennepzaad
  • 30 ml chiazaad
  • 8 tl gemalen kaneel
  • zout
  • 400 ml kokosroom
  • 250 ml water
  • Voor het serveren verse bessen

Havermout ontbijt

Aantal personen: 4 15 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • Grote kom of een plastic zak met ritssluiting

Bereiding

  • Doe alle droge ingrediënten in een grote pot of plastic zak met ritssluiting en schud/schep het mengsel goed door elkaar.
  • Steek je COBB aan met een CobbleStone. Plaats de wok op de COBB en verwarm deze met de deksel op de COBB 5 minuten voor.
  • Voeg 3/4 van de kokosroom en al het water toe aan de wok en laat dit opwarmen.
  • Voeg het droge havermengsel toe en kook gedurende 3 minuten terwijl je het geheel af en toe doorroert.
  • Haal de wok van het vuur. Verdeel het gekookte mengsel over vier kommen en giet de overgebleven kokosroom er overheen. Verdeel daarna de bessen over de vier kommen.

Tip: je kunt de kokosroom vervangen door volle melk en andere soorten nedroogd fruit gebruiken. Hou je van wat zoeter, voeg dan een of twee lepels kokossuiker of stroopsuiker toe.

 

Bekijk meer recepten.