Ingrediënten
  • 6 verse oesters in schelp
  • 1 Spaanse peper, fijn gesneden
  • 1 lente-ui, het groen in fijne ringetjes
  • 3 tl gebakken uitjes
  • 2 tl zwarte bonensaus

Oesters van de BBQ

Aantal personen: 2 20 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • Oestermes
  • Theedoek

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone.
  • Leg een in vieren gevouwen theedoek in je hand. Leg hier bovenop de oester, met de platte kant naar boven. Op deze manier kun je het oestermesje in het scharnier steken. Steek het mes in het scharnier en maak met een draaibeweging de schelp open.
  • Snij met het oestermesje langs de bovenkant de spier van de schelp los. Probeer hierbij zoveel mogelijk vocht in de schelp te houden. Herhaal dit bij de overige oesters.
  • Leg, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat en de deksel op de COBB. Laat deze 10 minuten voorverwarmen.
  • Leg de oesters op het COBB rooster.
  • Leg op elke oester 1/4 theelepeltje zwarte bonensaus en enkele stukjes Spaanse peper.
  • Haal de deksel van de COBB. Leg het rooster met de oesters op de basisplaat. Leg de deksel terug op de COBB.
  • Gaar de oesters in 5-10 minuten. De oesters zijn klaar als het vocht in de schelp kookt.
  • Garneer de oesters voor het serveren met de lente-ui en gebakken uitjes.

Eet smakelijk!