Ingrediënten
  • 8 eieren
  • 15gr margarine/boter
  • 100ml melk/room/water
  • 150gr ontbijtspek, in blokjes gesneden
  • 100gr champignons, in plakjes gesneden
  • 50gr mozzarella, in stukjes gesneden
  • verse bieslook, gesneden
  • zout
  • peper

Omelet met spek en champignons

Aantal personen: 4 40 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • 7 briketjes en 3 aanmaakblokjes

Bereiding

  • Steek de COBB aan met briketjes en aanmaakblokjes.
  • Plaats als de briketjes grijs zijn, de bakplaat op de COBB. Verwarm deze, met de deksel op de COBB 5 minuten voor.
  • Haal de deksel van de COBB en smelt boter op de bakplaat. Voeg het spek toe en bak deze aan. Voeg daarna de champignons toe en bak deze ook mee tot ze bruin zijn. Klop ondertussen de eieren met de melk, zout en peper. Verdeel de champignons en het spek gelijkmatig over de bakplaat en giet het eimengsel er overheen. Verdeel de stukjes mozzarella over het eimengsel. Bak de omelet met de deksel erop.
  • Haal, als de omelet gaar is, de bakplaat van de COBB en laat de omelet iets afkoelen. Haal de omelet van de bakplaat en bestrooi hem voor serveren met bieslook.

Ben je toe aan een wat steviger ontbijt, dan kun je de omelet serveren met gegrilde worstjes en tomaat.

 

Bekijk meer recepten.