fbpx

Gerookte eendenborst

Snij het vet op de borst in. Meng het zout, de rozemarijn en peper. Wrijf de eend in met het zoutmengsel en laat het 30 minuten intrekken. Spoel daarna het zout van de eendenborst af onder stromend water. Steek de COBB aan met een CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat met het … Continued

Grieks gekruide lamsbout

Maak een marinade van alle ingrediënten, behalve de lamsbout. Smeer de lamsbout in met de marinade en laat de marinade een nacht intrekken. Steek de COBB aan met een CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel op de COBB en verwarm deze 5 minuten voor. Leg de lamsbout … Continued

Halve kip

Een veel gebruikte gaartechniek bij kip is het “vlinderen” van de kip. Om de kip te vlinderen leg je de kip met de borstkant omlaag. Snij met een scherp mes langs beide kanten van de ruggengraat. Zorg ervoor dat je alleen de rug doorsnijdt, niet de borst. Verwijder de ruggengraat. Draai de kip met de … Continued

Hazenpeper met kruidkoek

Steek de COBB aan met een CobbleStone. Laat, als de CobbleStone grijs is, de wok met de deksel erop 10 minuten op temperatuur komen. Breng ondertussen de hazenbouten op smaak met zout en peper en bestuif ze met bloem. Giet wat olie in de wok. Bak de hazenbouten per twee aan beide kanten bruin. Haal … Continued

Homemade hamburgers met roggebroodjes

Steek de COBB aan met een CobbleStone. Laat, als de CobbleStone op temperatuur is, de COBB met basisplaat en deksel minimaal 5 minuten op temperatuur komen. Meng alle ingrediënten, behalve de broodjes. Verdeel het mengsel in 4 gelijke porties en maak hier 4 hamburgers van. Vet de basisplaat in met een klein beetje olijfolie. Leg … Continued

Honing mosterd chipolata’s op een stokje

Steek de COBB aan met de CobbleStone of briketjes. Plaats, als de briketjes driekwart grijs zijn, de wok en deksel op de COBB en verwarm deze 5 minuten voor. Giet wat olie in de wok en bak hierin de chipolata’s aan. Meng ondertussen de mosterd met de honing. Voeg, als de chipolata’s bruin gebakken zijn, … Continued