Melanzane van de COBB

Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer 2 cm dik. Bestrooi met wat zout en zet even apart zodat het zout kan intrekken. Snijd de tomaat en de mozzarella in dunne plakjes en de zongedroogde tomaat in dunne reepjes. Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, wanneer de CobbleStone grijs is, … Continued

Gepofte zoete aardappel van de BBQ met chorizo, maïs en gerookte paprika

Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappels. Wikkel de aardappels per stuk losjes in aluminiumfolie. Snijd de puntpaprika’s en de chorizo in kleine stukjes. Snijd de bieslook fijn. Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat en het rooster op de COBB. Laat deze, met deksel … Continued

American pancakes

Steek de COBB aan met de CobbleStone en wacht 3 minuten tot hij heet is. Leg de bakplaat op de Cobb en laat met de deksel erop in ongeveer 10 minuten op temperatuur komen. Klop het eiwit in een kom stijf. Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder, de eidooiers, de karnemelk en … Continued

Gevuld brood uit de pan

Meng in een mengkom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg vervolgens het water en de yoghurt toe aan het bloemmengsel. Roer totdat er een glad beslag ontstaat dat qua dikte tussen een pannenkoekbeslag en deeg in zit. Voeg indien nodig nog wat extra water toe om deze dikte van beslag te krijgen. Snij de tomaatjes … Continued

Hot cross buns (Engelse rozijnenbollen)

Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg de wok op de COBB en giet hier de melk in. Breng de melk aan de kook. Voeg daarna de boter toe en laat deze al roerend smelten in de melk. Haal, zodra de boter gesmolten is, de wok van de COBB en laat de melk afkoelen. … Continued

Gevulde bavette

Ga je naar de slager voor je bavette, vraag dan om een lang plat stuk. Dan hoef je de bavette zelf niet meer dunner te snijden. Verwijder alle losse vliezen van de bavette. Heb je een dikker stuk bavette, leg de bavette dan op de snijplank. Snij de bavette met een scherp mes horizontaal doormidden … Continued