Gamba-Spiesjes met sesamsaus

Marineer de gamba`s in 3 eetlepels sesamolie en 2 eetlepels ketjap. Steek de COBB aan met een halve CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de bakplaat op de COBB. Laat deze, met deksel er op 5 minuten voorverwarmen. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Rooster de sesamzaadjes (zonder olie) lichtbruin. Heb je geen bakplaat, … Continued

Gepofte aubergine met pistache en granaatappelpitjes

Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de bakplaat op de COBB. Laat deze, met deksel er op 5 minuten voorverwarmen. Was de aubergines en prik er met een vork gaatjes in. Besprenkel met wat olie en peper en zout. Wikkel de aubergine losjes om met aluminiumfolie. leg de … Continued

Gegrilde ananas met rum en pecannoten

Steek de COBB aan met een halve CobbleStone. Verwarm, als de CobbleStone grijs is, de grillplaat en deksel 10 minuten voor. Snij met een scherp mes de boven en onderkant van de ananas af. Zet de ananas rechtop en snijdt de schil rondom de vrucht eraf. Halveer nu de ananas en snijdt elke helft over … Continued

Melanzane van de COBB

Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer 2 cm dik. Bestrooi met wat zout en zet even apart zodat het zout kan intrekken. Snijd de tomaat en de mozzarella in dunne plakjes en de zongedroogde tomaat in dunne reepjes. Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, wanneer de CobbleStone grijs is, … Continued

Gepofte zoete aardappel van de BBQ met chorizo, maïs en gerookte paprika

Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappels. Wikkel de aardappels per stuk losjes in aluminiumfolie. Snijd de puntpaprika’s en de chorizo in kleine stukjes. Snijd de bieslook fijn. Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat en het rooster op de COBB. Laat deze, met deksel … Continued

American pancakes

Steek de COBB aan met de CobbleStone en wacht 3 minuten tot hij heet is. Leg de bakplaat op de Cobb en laat met de deksel erop in ongeveer 10 minuten op temperatuur komen. Klop het eiwit in een kom stijf. Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder, de eidooiers, de karnemelk en … Continued