fbpx

Lamscurry met yoghurt

Steek de COBB aan en plaats, als de briketje driekwart grijs zijn, de wok en deksel op de COBB. Verwarm deze 5 minuten voor. Giet wat olie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg na enkele minuten de droge kruiden toe en bak deze mee totdat ze beginnen te geuren. … Continued

Lamskofta, gewikkeld in spek

Meng het gehakt met de kruiden, limoen en pijnboompitten. Voeg daarna het ei en de broodkruimels toe. Draai balletjes van het gehakt en omwikkel ze met spek. Rijg drie balletjes aan een satéstokje. Steek de COBB aan. Plaats de bakplaat en de deksel op de COBB als de briketjes driekwart grijs zijn en verwarm de … Continued

Lamsrack

Maak de buitenste 3cm van de botten van het lamsrack schoon door met een mes het vlees van het bot te schrapen. Hiermee voorkom je dat het vlees verbrandt. Maak een marinade van olie, rozemarijn, knoflook, citroensap, rode wijn en mosterd. Besmeer de lamsrack met driekwart van de marinade en laat het minimaal 30 minuten … Continued

Maiskoekjes

Steek de Cobb aan. Plaats de wok en deksel op de Cobb als de briketjes driekwart grijs zijn en verwarm deze 5 minuten voor. Spoel ondertussen de mais af. Giet wat olie in de wok en bak hierin de ui en knoflook aan. Voeg op het laatst nog even de mais toe. Meng alle andere … Continued

Makreel roken

Spoel, indien nodig, de makrelen van binnen en buiten schoon. Maak een pekel van het water, zout en de kruiden. Leg de makrelen 1 ½ uur in de pekel. Steek de Cobb Supreme aan met 6 briketjes en 2 aanmaakblokjes. Leg de makrelen op het Supreme rooster en laat deze aan de lucht drogen. Verwarm, … Continued

Marshmallow chocolade sandwiches

Steek de COBB aan met de briketjes. Je kunt ook gebruik maken van de restwarmte van de CobbleStone of briketjes van de hoofdmaaltijd. Leg, als de briketjes grijs zijn, de wok op de COBB en smelt hierin de chocolade. Haal de wok van de COBB en plaats de bakplaat op de COBB. Verwarm de bakplaat … Continued