fbpx

Melktaart uit Zuid-Afrika

Meng in een grote kom de boter en suiker tot een gladde massa. Scheid de dooiers en hou het eiwit apart. Voeg de eidooiers toe aan het botermengsel en klop het geheel totdat het licht en luchtig is. Zeef nu het cakemeel, bakpoeder en zout erdoor en roer tot het goed gemengd is met het botermengsel. … Continued

Filet Mignon steaks

Rits de blaadjes van de rozemarijn en snij deze fijn. Hak de teenjes knoflook fijn. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de marinade. Bestrijk de steaks met de marinade en laat deze 30 minuten intrekken. Steek de COBB aan met een CobbleStone. Plaats, wanneer de CobbleStone grijs is, de grillplaat en de deksel op de COBB en … Continued

Koreaans geïnspireerde bbq

Steek de COBB aan met een CobbleStone en wacht tot deze helemaal grijs is. Plaats de wok op de COBB en rooster de sesamzaadjes totdat ze mooi bruin zijn. Haal de wok van de COBB en plaats de grillplaat op de COBB. Laat de grillplaat ongeveer 10 minuten voorverwarmen. Meng ondertussen in een mengkom de … Continued

Kip- en varkensspies op Zuid Afrikaanse wijze

Week de satéstokjes in water. Snij de kip en het varkensvlees in gelijke stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Schil de uien en snij deze in plakjes. Plet de knoflook. Steek de COBB aan met een CobbleStone en wacht tot deze helemaal grijs is. Plaats de … Continued

Tarte tatin met peer

Meng en kneed 100 gram suiker, 50 gram boter, het ei en de bloem in een mengkom tot een mooie, gladde bol deeg. Verpak het deeg in keukenfolie en laat het minimaal drie kwartier rusten in de koelkast. Schil ondertussen de peren, verwijder de klokhuizen en snijd mooie parten van gelijke dikte (maximaal 1 centimeter). … Continued

Okonomiyaki, Japanse hartige pannenkoek

Steek de Cobble Stone aan en wacht tot deze mooi grijs en heet is. Plaats de bakplaat op de Cobb en leg hierop direct de 4 plakken ontbijtspek. Klop ondertussen de eieren los in de mengkom en voeg hier de dashi en de bloem aan toe. Meng dit tot een gladde massa. Voeg nu de … Continued