Ingrediënten
  • 250g zelfrijzend bakmeel
  • 125gr bruine basterdsuiker
  • 100gr roomboter of margarine
  • 50ml melk
  • 1,5el speculaaskruiden
  • snufje zout

Pepernoten

Aantal personen: 4 50 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • 5 briketjes en 2 aanmaakblokjes

Bereiding

  • Steek de COBB aan met 5 barbecue briketjes en de aanmaakblokjes.
  • Mix de boter in een beslagkom zacht. Kneed met je handen meel, suiker, speculaaskruiden, zout en melk door de boter tot alles goed gemengd is. Draai van het deeg kleine balletjes.
  • Warm, zodra de briketjes driekwart grijs zijn, de bakplaat en de deksel 5 minuten voor.
  • Leg daarna bolletjes deeg op de bakplaat en bak deze, met de deksel erop, in 25 minuten gaar. Herhaal dit nogmaals als niet alle balletjes in een keer op de bakplaat passen. De bakplaat hoeft dan niet meer voorverwarmd te worden.

Bekijk meer recepten.