Ingrediënten
- 4 Zalmfilets
- 4 Vellen bladerdeeg
- 300g Groene aspergetips
- 4 Plakken serranoham
- 4 Eieren
- 200ml Creme fraiche
- 150g geraspte jonge kaas
- Boter
- Olijfolie
- Rozemarijn
- Oregano
- Peper
- zout
Quiche met groene asperges en gebakken zalm
Aantal personen: 4 60 minuten BakkenBenodigde accesoires
Geen accessoires benodigd
Extra benodigdheden
- Springvorm 24 cm
- Mengkom
Bereiding
- Vet de springvorm in met boter en bekleed deze met de velletjes bladerdeeg. Klop de eieren in een kom samen met de creme fraiche tot een glade massa. Voeg nu de kaas, peper en zout toe en giet een laagje van ongeveer een centimeter in de springvorm. Snij de plakken serranoham in dunne reepjes en verdeel deze samen met de groene aspergetips over de sprinvorm. Giet de rest van het eiermengsel in de springvorm. Zorg dat de asperges niet te ver uitsteken.
- Steek een Cobble Stone aan. Plaats, als de Cobble Stone grijs is, de basisplaat en het rooster op de Cobben zet hier de springvorm op. Plaats de deksel op de Cobb en bak de quiche in ongeveer 45 minuten gaar.
- kruid ondertussen de zalmfilets met zout, peper, rozemarijn, oregano en besprenkel met olijfolie. Haal, als de quiche klaar is de bakvorm en het rooster van de Cobb. Bak op de basisplaat de zalm in 2 minuten aan elke kant gaar.