Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • Marinade bloemkool:
  • 6 el olijfolie
  • 4 el ketjap
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • Voor de chimichurri:
  • 1 handvol verse peterselie
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1 tl oregano
  • 3 el balsamico azijn
  • 6 el olijfolie

Gegrilde bloemkool met chimichurri

Aantal personen: 4 1,30 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • bakpapier
  • Mengkom

Bereiding

  • Verwijder de harde steel en bladeren van de bloemkool en was de bloemkool schoon.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade van de bloemkool.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Verwarm, als de CobbleStone grijs is, de COBB met basisplaat en deksel 10 minuten voor.
  • Giet een deel van de marinade in de bloemkool zodat de smaak goed in de bloemkool trekt. Giet het overige deel van de marinade over de bloemkool en masseer de hele bloemkool goed in.
  • Knip een stuk bakpapier op maat voor het COBB rooster.
  • Plaats de gemarineerde bloemkool op het met bakpapier beklede rooster. Leg het rooster op de basisplaat en dan de deksel erop. Gaar de bloemkool in ongeveer 1 uur.
  • Bereid ondertussen de chimichurri.
  • Hak de verse peterselie fijn.Meng de peterselie met de fijngehakte knoflook en de overige ingrediënten. Zet de chimichurri apart om de smaken te laten intrekken.
  • Haal de bloemkool van de COBB wanneer deze gaar is.
  • Leg de gebakken bloemkool op een bord en giet chimichurri saus er overheen.

Eet smakelijk!