Ingrediënten
  • 1 pak Dr. Oetker Red Velvet Cake
  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 100 g monchou of zuivelspread
  • 2 el water

Red Velvet Cake

Aantal personen: 6 1,15 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • mixer
  • spatel
  • Als alternatief voor de COBB bakvorm kun je ook twee hartjes bakvormen gebruiken. De baktijd is dan korter.

Bereiding

  • Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn.
  • Steek de COBB aan met een halve CobbleStone. Je kunt voor dit recept ook de restwarmte van de CobbleStone gebruiken als je al gekookt hebt.
  • Leg, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel op de COBB en laat deze 5 minuten voorverwarmen.
  • Doe de Red Velvet Cake mix, de eieren, 2 eetlepels water en 100 ml slagroom in een kom.
  • Roer het geheel eerst rustig door tot een gladde massa die niet meer stuift. Klop het geheel daarna met de mixer op de hoogste stand in drie minuten tot een luchtig Red Velvet Cake beslag.
  • Verdeel het beslag over de bakvorm. Was de beslagkom en de garden direct af met lauw water om rode aanslag te voorkomen.
  • Plaats het bakblik op het rooster en de deksel op de COBB.
  • Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. Controleer met een saté prikker of de cake al gaar is. Komt de prikker droog en schoon uit de cake, dan is de cake gaar. Zo niet, bak de cake dan nog wat langer.
  • Laat de Red Velvet Cake minimaal een half uur afkoelen voordat je de cake decoreert.
  • Doe, voor de topping, de MonChou in een kom en mix deze met een mixer glad.
  • Voeg de toppingmix en de rest van de slagroom (150 ml) toe aan de MonChou. Mix eerst een halve minuut op de laagste stand om alles goed te verdelen. Mix daarna nog twee minuten op de hoogste stand tot een luchtige topping.
  • Snij de volledig afgekoelde cake horizontaal doormidden.
  • Bestrijk het onderste gedeelte van de cake met ongeveer een derde van de topping. Plaats vervolgens de bovenste helft terug op de cake en bestrijk de resterende topping over de boven- en zijkant van de cake.
  • Versier de cake met de overgebleven kruimels uit de bakvorm.