Ingrediënten
  • Een halve knolselderij
  • 4 sjalotjes
  • 100 gram gemixte sla
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 80 gram ontbijtspek
  • 30 a 40 gram roomboter
  • Olijfolie, peper en zout

Salade met gepofte knolselderij, sjalotjes, geitenkaas en baconsnippers

Aantal personen: 2 45 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  • Leg de aluminiumwegwerp kom in de COBB en steek de COBB aan met een CobbleStone.
  • Schil de knolselderij en snijd hem daarna in kleine partjes. Snijd de sjalotjes doormidden en verwijder de schilletjes en uiteinden.
  • Leg de stukjes knolselderij en de sjalotjes in een stuk aluminiumfolie, leg hier kleine stukjes roomboter bij en bestrooi met zout. Vouw de pakketjes dicht.
  • Als de CobbleStone grijs is, leg dan de aluminiumfolie pakketjes met een tang in de rand van de kom. Laat de pakketjes 30 minuten roosteren. Let op! Leg de deksel niet op de COBB!
  • Plaats de basisplaat met het handvat op de COBB en laat deze ongeveer 5 minuten voorverwarmen met de deksel erop.
  • Bak op de basisplaat de plakken ontbijtspek aan beide kanten krokant en bruin. Laat ze afkoelen op een bordje.
  • Haal de basisplaat weer van de COBB en laat de pakketjes liggen tot de juiste baktijd is verstreken.
  • Verspreid de sla over de 2 borden. Verdeel de gepofte knolselderij en de sjalotjes over de sla. Verkruimel de geitenkaas en de plakken bacon over de sla.
  • Schenk wat lekkere olijfolie over de salade en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!