Ingrediënten
  • 800gr runderfilet
  • 75gr rucola
  • 15gr gewassen kappertjes
  • 30gr geschaafde Parmezaanse kaas
  • Zout en peper
  • 20ml rode balsamico azijn
  • 40ml olijfolie

Salade van gebraden rund

Aantal personen: 4 60 minuten Grillen
Extra benodigdheden
  • 7 briketjes

Bereiding

  • Steek de COBB aan. Plaats, als de briketjes op temperatuur zijn, de bakplaat op de COBB. Warm de bakplaat met wat olie en de deksel erop 5 minuten voor. Breng het vlees op smaak met zout en peper.
  • Leg de filet op de bakplaat en braad het vlees aan beide zijden 10 minuten, met de deksel op de COBB. Haal het vlees van de bakplaat en laat de filet 30 minuten rusten.
    Snij daarna de gebraden filet in dunne plakjes. Leg de plakjes filet op een schaal en strooi de rucola, Parmezaanse kaas en kappertjes er overheen. Voeg naar smaak zout en peper toe. Meng de balsamico azijn en de olijfolie en giet dit over de salade.
    Serveer met focaccia of knoflookbrood voor een lichte lunch.

Bekijk meer recepten.