Ingrediënten
  • 500gr nieuwe aardappelen, in partjes gesneden (schil is optioneel)
  • handjevol peterslie, gesneden
  • schil van 1 citroen, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • olijfolie
  • 125ml zwarte olijven
  • 100gr cherry tomaten, gehalveerd
  • zout
  • peper
  • water

Salade van nieuwe aardappelen met citroen, peterselie en knoflook (nicoise)

50 minuten Wokken

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg de wok op de COBB als de CobbleStone grijs is. Leg de aardappelpartjes in de wok en voeg water toe zodat de partjes half onder water staan. Plaats de wok op de COBB en plaats de deksel erop. Zorg ervoor dat de aardappelen niet droog koken. Giet, als de aardappelen gaar zijn, het vocht van de aardappelen en laat ze afkoelen in de wok. Maak een dressing van de olijfolie, citroen en knoflook. Voeg, als de aardappelen afgekoeld zijn, de overige ingrediënten en de dressing toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Deze salade is heerlijk met een stukje gegrilde zalm.

 

Bekijk meer recepten.