Ingrediënten
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr cannellini bonen
  • 400 gr biologische tofu
  • 3 tl kappertjes
  • 50 gr
  • ontpitte zwarte olijven
  • 2 Italiaanse bliktomaten
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 rijpe avocado
  • 1 bakje cherry of pruim tomaatjes
  • 2 tl mediterraan Kruiden
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl zoete paprika
  • snufje gedroogde chilivlokken (optioneel)
  • zout
  • peper
  • citroensap
  • Serveersuggestie:
  • dikke plakken knapperige zuurdesemtoast
  • verkruimelde veganistische feta
  • Verse koriander en platte peterselie

Shakshuka (veganistisch)

Aantal personen: 4-6 45 minuten Grillen Wokken
Extra benodigdheden
  • Rookpellets
  • Aluminiumfolie
  • Vergiet
  • bakkwast

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone.
  • Leg, als de CobbleStone grijs is, de wok en de deksel op de COBB en laat deze 5 minuten voorverwarmen.
  • Snipper ondertussen de ui en snij of pers de knoflook fijn. Halveer de zwarte olijven.
  • Hak de tomaat uit blik in blokjes en snij de Cherry tomaatjes doormidden.
  • Voeg olijfolie toe aan de wok en bak de rode ui enkele minuten aan.
  • Voeg de knoflook toe en bak deze ook enkele minuten mee. Voeg daarna de verse tomaten toe.
  • Voeg, als de verse tomaten gaar zijn, de kruiden en specerijen, de bliktomaten en de tomatenpuree toe en roer het mengsel goed door. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Plaats de deksel op de wok en laat het geheel 10-15 minuten pruttelen.
  • Giet de bonen in een vergiet en laat deze uitlekken.
  • Roer de bonen, kappertjes en olijven door het tomaten mengsel en laat de bonen goed heet worden. Haal de wok van de COBB en zet even apart.
  • Vouw van aluminiumfolie een zakje van ongeveer 7 bij 7 cm. Laat één zijde open. Vul het zakje met een handjevol rookpellets en sluit het zakje. Prik boven in het zakje één gaatje.
  • Leg het zakje op de CobbleStones en plaats de grillplaat op de COBB. Leg daarna de deksel op de COBB.
  • Snij de tofu in driehoekjes.
  • Bestrijk, als de COBB begint te roken, de grillplaat met olijfolie en leg de tofu op de grillplaat. Plaats de deksel terug op de COBB.
  • Draai naar enkele minuten de tofu om en gril de tofu aan de andere kant. Zorg dat de tofu aan beide kanten mooie grillstrepen krijgt.
  • Snij de avocado in plakjes en besprenkel de plakjes met wat citroensap.
  • Leg, als de tofu klaar is, de tofu in het bonentomaten mengsel in de wok en haal de grillplaat van de COBB. Verwarm indien nodig het geheel nog even op.
  • Garneer het gerecht met avocado. Serveer het met lekker brood en optioneel wat verkruimelde feta en verse kruiden.

Eet smakelijk!

Recept van @miraweiner
Bekijk meer recepten.