Ingrediënten
  • 1 snoek (schoongemaakt)
  • 2 zoete aardappelen
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • 80 g boter
  • 4 grote teentjes knoflook
  • 1 kleine rode peper
  • 8 el abrikozenjam
  • 2 tl abrikozenchutney
  • 10 gr verse koriander

Snoek met pittige abrikozenglazuur

Aantal personen: 4 1 uur Bakken
Extra benodigdheden
  • Ovenbestendige mok
  • Bakkwast
  • Aluminiumfolie
  • Keukenpapier
  • Ovenhandschoen

Bereiding

  • Snij de zoete aardappel in blokjes en kruid deze met peper en zout. Maak van aluminiumfolie 4 pakketjes en vul deze met de zoete aardappel. Zorg dat de pakketjes niet te groot zijn en in de kookring passen.
  • Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Leg, als de Cobble Stone grijs is, de aardappelpakketjes in de binnenring van de COBB. Plaats hierna de basisplaat, het rooster en deksel op de Cobb en verwarm de Cobb 5 minuten voor.
  • Snij voor het glazuur de knoflook fijn. Doe de boter in een ovenbestendige mok of schaaltje en voeg hier de knoflook aan toe. Zet het schaaltje op het rooster en plaats de deksel op de COBB. Laat de boter in 5 minuten smelten.
  • Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snij de rode peper klein. Hak ook de koriander klein.
  • Voeg de jam, chutney, rode peper en de koriander toe aan het boter mengsel. Plaats de deksel weer op de COBB en laat het mengsel nog 10 minuten staan.
  • Dep ondertussen de snoek droog met keukenpapier. Leg de snoek met de huid naar beneden op een stuk aluminiumfolie dat op het rooster past.
  • Haal het glazuur van de COBB. Let op, het schaaltje is heet!
  • Leg de snoek met het aluminiumfolie op het rooster. Bestrooi de snoek met peper en zout en bestrijk met een bakkwast het glazuur royaal over de snoek.
  • Leg de deksel op de COBB en bak de snoek 20-25 minuten aan een kant.
  • Wanneer de vis wit is, draai de vis dan om en bak de vis nog 5-10 minuten aan de andere kant.
  • Haal de vis van de COBB en de aardappelpakketjes uit de kookring.

Serveer de vis en aardappelen met een frisse salade, eet smakelijk!

Dit is een recept van COBB South Afrika.