Ingrediënten
  • 1 kg biefstuk, in blokjes
  • zout en peper
  • 60 ml bloem
  • olijfolie, om te frituren
  • 1 grote ui, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • takje verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 flessen stout bier (375ml per stuk)
  • 80 gr zilveruitjes, uitgelekt en gespoeld
  • 1 rol bladerdeeg (400gr)
  • 1 eigeel, geklopt

Stout Pie – hartige taart

Aantal personen: 4 2 uur Bakken Wokken
Extra benodigdheden
  • Ovenschaal (maximaal 26cm diameter)
  • Deegroller

Bereiding

  • Steek een CobbleStone aan en laat deze 5 minuten branden.
  • Plaats de wok en de deksel op de COBB en verwarm deze 5 minuten voor.
  • Breng ondertussen het vlees op smaak met peper en zout en haal het vlees door de bloem.
  • Voeg een scheutje olijfolie toe aan de wok en bak het vlees aan, haal het vlees uit de wok en zet het apart.
  • Voeg de ui en knoflook toe aan de wok en bak tot het zacht is.
  • Doe het vlees terug in de wok, voeg de kruiden en het Stout bier toe. Plaats de deksel op de COBB en laat het vlees 60 minuten sudderen, of tot het vlees zacht is. Controleer tijdens het koken of er nog voldoende vocht in de wok zit. Voeg indien nodig wat water toe.
  • Schep, als het vlees gaar is, het vleesmengsel in de ovenschaal.
  • Rol het kantenklare bladerdeeg uit en rol het uit tot het passend is voor de ovenschaal. Leg het deeg over de vulling en stop de zijkanten in. Prik een stoom gat in het midden van de taart en bestrijk de bladerdeeg met eigeel.
  • Plaats de basisplaat en het rooster op de COBB en zet de ovenschaal op het rooster. Plaats de deksel op de COBB en bak de taart 25-30 minuten tot het deeg goudbruin is.

Tip: je kan de taart ook vullen met kip, gebakken champignon en prei, takje tijm en wat room of melk.

 

Bekijk meer recepten.