Ingrediënten
  • 4 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 scheut olijfolie
  • 2 middelgrote witte uien, gesneden
  • 1el vers gemalen knoflook
  • 4tl Thaise rode curry pasta
  • 250gr champignons, in vieren gesneden
  • 800ml kokosmelk
  • Schil (geraspt) en sap van een limoen
  • 1 klein blikje babymaïs - in drieën gesneden
  • 1 klein bakje groene bonen - in de lengte door de helft gesneden
  • 1 klein bakje langstelige broccoli
  • 30ml sojasaus
  • 30ml vissaus
  • 2el palmsuiker
  • Gekookte rijst (Basmati of Jasmine rijst)

Thaise curry uit de wok

Aantal personen: 4 80 minuten Wokken

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de wok op de COBB. Giet de olijfolie in de wok, plaats de deksel op de COBB en verwarm 10 minuten voor.
  • Bak de uien en de knoflook aan in de wok. Laat de deksel tijdens het bereiden van dit gerecht zoveel mogelijk op de COBB.
    Voeg de Thaise rode curry pasta toe aan het uien/knoflook mengsel en meng dit goed door. Bak dit geheel enkele minuten zodat de uien de currysmaak goed opnemen. Voeg daarna de kokosmelk, sojasaus, vissaus, palmsuiker en de schil en het sap van de limoen toe. Roer totdat de Thaise rode curry pasta opgelost is in de kokosmelk en er geen klontjes meer aanwezig zijn.
  • Voeg vervolgens de kip, champignons, babymaïs en groene bonen toe. Meng dit goed door de saus en plaats daarna de deksel weer op de COBB. Roer het geheel iedere 15 minuten door. Voeg na 45 minuten de broccoli toe en laat het geheel nog 15 minuten garen.

Serveer de Thaise curry met rijst.
Eet smakelijk!

 

Bekijk meer recepten.