Ingrediënten
  • 4 dikke tonijn steaks van 150-180g
  • 2el olijfolie extra vierge
  • 15ml geroosterde sesamolie
  • Zout
  • 1/4el verse gemalen zwarte peper
  • 4 hamburger broodjes
  • 60ml zoetzure gember
  • 200ml mayonaise
  • Mespuntje wasabi pasta
  • handjevol koriander, gesneden
  • 100ml witte wijn azijn
  • 15gr suiker
  • 3/4 komkommer, in plakjes gesneden

Tonijnburger, wasabi mayonaise en zoetzure komkommer

Aantal personen: 4 25 minuten Grillen

Bereiding

  • Steek de COBB aan. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de wok op de COBB. Giet de azijn met de suiker in de wok en breng het aan de kook. Haal de wok van de COBB en giet het mengsel over de komkommerplakjes. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat de komkommersalade afkoelen.
  • Meng de mayonaise met de wasabi pasta.
  • Plaats de grillplaat op de COBB en verwarm de grillplaat 5 minuten voor met de deksel erop. Smeer ondertussen de steaks in met olijfolie, sesamolie en breng ze op smaak met zout en peper.
    Gril de tonijnsteaks aan beide zijden 2 minuten op de grillplaat.
  • Snij de broodjes door, besmeer ze met wasabi mayonaise en beleg ze met mizuna of gemengde sla. Leg de steaks op de sla, en doe hierover de zoetzure komkommer. Serveer de tonijnburgers met zoetzure gember.

Bekijk meer recepten.